Fjällcom Satellite SOS -
satellitlösningar för äventyrare
Se priser & beställ
Vilka är vi bakom Fjällcom satellite SOS
Tanken bakom Fjällcom Satellite SOS
Vi älskar äventyret! Vi älskar att vara ute. Få saker är starkare än riktiga naturupplevelser.
Vi som utgör Fjällcom-teamet har varit i farliga situationer, både på expeditioner och som vanlig resenär, men också som räddningsmanskap.
Våra samlade erfarenheter säger att pålitlig kommunikation är ett måste!
Självklart kan aldrig utrustning ersätta kunskap och erfarenhet. Men vissa saker råder vi inte över och då behöver vi hjälp.
Endast tvåvägs satellitkommunikation kan ge oss möjlighet att resa tryggt. Att få kontakt ger inte bara möjlighet att tillkalla hjälp - det kan också avstyra en insats som sätter även andras liv på spel.
Vad kan Fjällcom erbjuda alla äventyrare?
För att få rätt lösning för olika behov erbjuder vi en mängd olika satellitbaserade enheter.
Vill du prata, skriva, använda GPS-kartor? Vill du ha en större eller mindre sändare? För dig som vill känna dig trygg men inte behöver prata så mycket tror vi InReach Satellite Messenger är bästa varianten. För dig som vill kunna prata mer rekommenderar vi Iridium Satellit telefon.
Vi har också utvecklat vår egen kartapplikation (webb och mobil) för både dig som resenär och för dig som följer äventyret hemifrån.
Och framförallt – vårt team står ständigt redo att lyssna efter SOS-meddelanden och ser till att hjälpen är på väg så snabbt som bara möjligt. Oavsett var i världen du är!
Torkel Ideström
Fjäll- och säkerhetsexpert
Torkel har lång erfarenhet av fjäll- och friluftsliv, genom över 25 års arbete med guide- och utbildningsverksamhet av olika slag samt ett stort antal egna turer och expeditioner.
Torkel härstammar från Närke men är "i hjärtat norrlänning". Han är utbildad fjäll- och vildmarksledare, har bl.a. studerat ekologi och ingår i fjällräddningen. Kajakinstruktör och skidlärare.
Fjäll, skidåkning och paddling är hans stora passioner.
Oded Levanoni
Kombinerar äventyr och teknik
Efter många års erfarenhet av att leda vandringar och expeditioner till de flesta hörn av världen, kan Oded klart konstatera - satellitkommunikation är ett MÅSTE för att komma hem säkert.
2009 grundade han företaget "Small world" och 2018 Fjällcom Satellite SOS.
Oded har en doktorsexamen inom ekologi och hans intressen är förutom IT- och informationssystemutveckling, skärmflygning och paramotor, klipp- och bergsklättring - eller andra spännande äventyr som dyker upp längs vägen.
Jënni Jalonen
Ultratraillöpare och äventyrare
Jënni kommer ursprungligen från Uppsala men är numera bosatt i Chamonix i hjärtat av de franska Alperna. Trivs allra bäst i skog eller berg och är extra svag för långa dagar i löparskor och kaffetermos i ryggsäcken. 
Diplomerad löpcoach och content creator som brinner för att inspirera andra till ett mer aktivt liv i naturen. Jënni är dessutom utbildad lingvist och talar flytande svenska, engelska och tyska.
www.jennijalonen.com
Sandeep Yadav
Programmering och webbdesign
Sandeep bor i Indien och har arbetat med oss i flera år. Han är en fantastisk man, full av goodwill och talang. En programmeringsmästare som också integrerar grafik och webbdesign.
Sann autodidakt - definiera bara vad som behövs och han kommer att lära och genomföra. För Sandeep är alla problem möjliga att lösa.
Se priser & beställ
+46-77 5888191
Förnamn
Efternamn
E-post
Telefon
Meddelande
Skicka
Bearbetning
Vänta medan vi behandlar din förfrågan