Open Menu
Satellite SOS –
Möjliggör omedelbar kommunikation
med räddningstjänster
Se priser & beställ
Vilka är vi bakom Fjällcom satellite SOS
Tanken bakom Fjällcom Satellite SOS
Vi älskar äventyret! Vi älskar att få vara ute. Få saker är starkare en riktiga naturupplevelser.Fjällcom-teamet har varit i svåra situationer både på expeditioner och som vanlig resenär men också som räddningsmanskap.
Vår samlade erfarenhet säger att pålitlig kommunikation är måste. Självklart kan aldrig utrustning ersätta kunskap och erfarenhet. Men, vissa saker råder vi inte över. Då behöver vi hjälp.
Endast tvåvägs satellitanordning kan ge oss möjlighet att resa tryggt. Att få kontakt är inte bara möjlighet att få hjälp det kan också avstyra en insats som sätter andras liv på spel.
Vad kan Fjällcom erbjuda alla äventyrare
För att få rätt lösning för olika behov erbjuder vi en mängd olika satellitbaserade enheter.
Vill du prata, skriva, ha kartor, GPS? Större, mindre? För er som vill känna er trygga men inte behöver prata så mycket – Inreach Satellite Messenger. För er som behöver prata – Iridium Satellit telefon.
Vi har också utvecklat vår egen kartapplikation (webb och mobil) både för dig resenär och för dig som följer äventyret hemifrån.
Och framförallt – vårt team står redo att lyssna efter alla SOS-meddelanden och ser till att hjälpen är på väg ASAP. Oavsett var du är i världen!
Torkel Ideström
Fjäll- och säkerhetsexpert
Torkel har lång erfarenhet av fjäll- och friluftsliv, genom över 25 års arbete med guide- och utbildningsverksamhet av olika slag samt ett stort antal egna turer och expeditioner.
Torkel härstammar från Närke men är "i hjärtat norrlänning". Han är utbildad fjäll- och vildmarksledare, har bl.a. studerat ekologi och ingår i fjällräddningen. Kajakinstruktör och skidlärare.
Driver också Idebygg snickerifirma – som ytterligare ett ben i företaget. Fjäll, skidåkning och paddling är hans stora passioner.
Oded Levanoni
Kombinerar äventyr och teknik
Efter många års erfarenhet av att leda vandringar och expeditioner och resor till de flesta hörn av världen, var en slutsats klar - satellitkommunikation är ett MÅSTE för att komma hem säkert.
2009 grundades det israeliska företaget "Small world" och från och med 2018 det svenska Fjällcom-satelliten SOS. Oded fokuserar på att erbjuda resenärer satellitbaserade SOS-lösningar.
Oded har en doktorsexamen inom ekologi, och bland hans hobbies är IT- och Informationssystemutveckling, skärmflygning och paramotor, klipp- och bergsklättring och eller vilket äventyr som kommer längs vägen.
Programmering och webbdesign
Programing and web design
Sandeep bor i Indien och har arbetat med oss i flera år. Han är en fantastisk man, full av goodwill och talang. En programmeringsmästare som också integrerar grafik och webbdesign.
Sann autodidakt, definiera bara vad som behövs och han kommer att lära och genomföra. - För Sandeep finns det inget som är omöjligt och är alltid tillgänglig för att lösa problem.
Se priser & bästella
+46-722041149
First Name
Last Name
Email
Phone
Message
Submit
Thank You!
Your form has been submitted successfully, one of our representatives will contact you shortly
Processing
Please wait while we are processing your request